Slider

Μάθε περισσότερα

για τις προδιαγραφές, τις θεματικές ενότητες και τη διαδικασία
του City Challenge Crowdhackathon #smartcity3

crowdhackathon #smartcity3 /

Η  Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) τον Ιούνιο του 2018, πραγματοποίησε τον 2ο Μαραθώνιο Καινοτομίας για τις Έξυπνες Πόλεις, ΚΕΔΕ City Challenge Crowdhackathon #Smartcity 2, στον οποίο η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο καθώς έδωσαν το παρόν πάνω 1500 συμμετέχοντες και 112 ομάδες. Ο 2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας για τις έξυπνες πόλεις αποτέλεσε επίσης και την έναρξη του εργαστηρίου καινοτομίας ΚΕΔΕ Innovation Lab.

Η ΚΕΔΕ, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας με βασικό θεμέλιο το ανθρώπινο κεφάλαιο προχωράει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην διοργάνωση του
3ου Μαραθωνίου Καινοτομίας για τις έξυπνες πόλεις ΚΕΔΕ crowdhackathon #smartcity 3.

Ο Μαραθώνιος City Challenge crowdhackathon #smartcity3  θα πραγματοποιηθεί από τις 10 Μαΐου έως και τις 12 Μαΐου  στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Στο City Challenge Crowdhackathon #smartcity3

θα συμμετέχουν ομάδες ανεξάρτητα από εμπειρία, γνωστικό υπόβαθρο ή σπουδές. Θα συνεργαστούμε όλοι ώστε οι ομάδες να παρουσιάσουν πιλοτικές υπηρεσίες και εφαρμογές που λύνουν προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (πόλεις που ζούμε), έχουν επιχειρηματικό ή/και κοινωνικό ενδιαφέρον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής!

Μάθε περισσότερα

Στο City Challenge Crowdhackathon #smartcity3

θα συμμετέχουν ομάδες ανεξάρτητα από εμπειρία, γνωστικό υπόβαθρο η σπουδές. Θα συνεργαστούμε όλοι ώστε οι ομάδες να παρουσιάσουν πιλοτικές υπηρεσίες και εφαρμογές που λύνουν προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (πόλεις που ζούμε), έχουν επιχειρηματικό ή/και κοινωνικό ενδιαφέρον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής!

Μάθε περισσότερα

City Challenge News

Νέα για έξυπνες και βιώσιμες πόλεις

Μείνετε Συντονισμένοι Περισσότερα

Πρόγραμμα

Κάντε κλικ και δείτε όλο το πρόγραμμα του City Challenge crowdhackathon #smartcity3.

Πρόγραμμα

Θεματικές περιοχές και
Ενδεικτικές Εφαρμογές.

Θεματικές Περιοχές

Στείλε την ιδέα σου.

Μπορείς να τη δεις να υλοποιείται!

Μέσω της Πλατφόρμας Διαβούλευσης, μπορείς κι εσύ να μας στείλεις τις ιδέες και τις προτάσεις σου, καθώς επίσης και να σχολιάσεις αλλά και να αξιολογήσεις, τις ιδέες άλλων πολιτών και συμμετεχόντων στην συζήτηση.

Διαβουλευση


ΒΡΑΒΕΙΑ / prizes

Χρηματικά βραβεία θα απονεμηθούν στις 4 πρώτες θέσεις: 4.000€, 3.000€, 2.000€ και 1.000€ αντίστοιχα.

Επιπλέον βραβεία  θα ανακοινώνονται συνεχώς έως την ημέρα της διοργάνωσης.

ΒΡΑΒΕΙΑ / prizes

Βραβεία crowdhackathon #smartity3

Χρηματικά βραβεία θα απονεμηθούν στις 4 πρώτες θέσεις: 4.000€, 3.000€, 2.000€ και 1.000€ αντίστοιχα.

Επιπλέον βραβεία  θα ανακοινώνονται συνεχώς έως την ημέρα της διοργάνωσης.

Διοργάνωση

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ / faq

Μπορείς να δεις το πρόγραμμα του μαραθωνίου εδώ.

Έχει μεγάλη σημασία η συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών. Εάν εκπροσωπείς ή εργάζεσαι σε κάποιο Δήμο ή άλλον φορέα της πόλης σου, μπορείς να βοηθήσεις ενεργά για να φέρεις τον ψηφιακό μετασχηματισμό στην πόλη σου.

  • Μπορείς να καταγράψεις ιδέες, προβλήματα ή θέματα που θα ήθελες να δεις να λύνονται από τις εφαρμογές στον Μαραθώνιο μέσω της Διαβούλευσης που τρέχει.
  • Μπορείς να βοηθήσεις με δημοσιότητα στην τοπική κοινωνία και σε ομάδες φοιτητών, επαγγελματιών, μαθητών κοκ που μπορεί να ενδιαφέρονται να συμμετέχουν.
  • Μπορείς να συμμετέχεις ως μέντορας ή εθελοντής στη διοργάνωση.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα.

Βλέπεις, όλο το κόστος της διοργάνωσης καλύπτεται από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και τους χορηγούς καθώς η συμμετοχή όλων των διαγωνιζομένων είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Εάν ενδιαφέρεσαι να συμμετέχεις στην διοργάνωση και να υποστηρίξεις με χρήματα ή υπηρεσίες σε είδος μπορείς να επικοινωνήσεις με την οργανωτική ομάδα.

Στην ομάδα και τα μέλη της. Βλέπε τους Όρους και Προϋποθέσεις του διαγωνισμού εδώ.

Όλα τα άτομα τα οποία έχουν εγγραφεί να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, πρέπει να είναι παρόντες, καθώς θα λάβουν σημαντική γνώση μέσα από τη διαδικασία mentoring. Εναλλακτικά, τα περισσότερα μέλη της .

Ναι, υφιστάμενες ομάδες αλλά και νέες μπορούν ασφαλώς να συμμετέχουν στο διαγωνισμό.

update: Όχι. Για λόγους ασφαλείας ο χώρος το βράδυ θα κλείνει.

Όχι, οποιοσδήποτε με νέες ιδέες και διάθεση να αναπτύξει μία καινούρια εφαρμογή είναι ευπρόσδεκτος να λάβει μέρος. Θα προσπαθήσουμε να ταιριάξουμε όσους έρθουν ως μεμονωμένοι διαγωνιζόμενοι ώστε να συγκροτήσουμε ομάδες με συμπληρωματικές δεξιότητες. Το ταίριασμα θα γίνει εκεί !

Φυσικά ! Μπορείς να είσαι μια ομάδα μόνη σου / μόνος σου.

Εάν, παρόλα αυτά, σου λείπει κάποιος ρόλος, θα προσπαθήσουμε να σου βρούμε και άλλα μέλη στον μαραθώνιο (γραμματεία διαγωνιζομένων). Θα προσπαθήσουμε να ταιριάξουμε όσους έρθουν ως μεμονωμένοι διαγωνιζόμενοι ώστε να συγκροτήσουμε ομάδες με συμπληρωματικές δεξιότητες.

Οι ομάδες αποτελούνται από ένα (1) έως πέντε (5) άτομα. Tα μέλη πρέπει να έχουν συνδυαστικά γνώσεις design διεπαφών, σχεδίασης και ανάπτυξης εφαρμογών web και κινητών συσκευών καθώς και γνώση του θέματος στο οποίο αφορά το crowdhackathon (π.χ ανάλυση επιχειρησιακών εφαρμογών και συστημάτων, οικονομικά, marketing κοκ).
Η σύσταση ως ομάδα δηλώνεται πριν την έναρξη του crowdhackathon έως και τις πρώτες ώρες διεξαγωγής.

ΧΩΡΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Κέντρο Πολιτισμού
«Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254,
17778 Ταύρος
Τηλ.: +30 2169002600

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ / @CITY CHALLENGE crowdhackathon #smartcity3

Το CITY CHALLENGE crowdhackathon #smartcity3 είναι μία ανοικτή συμμετοχική διαδικασία. Μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα για να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Επίσης μέσω της ίδιας φόρμας μπορείτε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας για να είστε υποστηρικτής ή/και χορηγός, καθώς και πάροχος δεδομένων ή να συμμετέχετε ενεργά με το Δήμο σας. H oμάδα διαχείρισης θα σας απαντήσει σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθείται.

Το όνομά σας (απαραίτητο)/ Name (required)

Το email σας (απαραίτητο)/ Email (required)

Θέμα / Subject

Το μήνυμά σας / Your Message