ArrowArrow
ArrowArrow
Slider
arrow_down

hackathon cy #insurtech /

Στις 26, 27 και 28 Ιανουρίου 2018 διοργανώνεται ο πρώτος μαραθώνιος καινοτομίας hackathon cy #insurtech με θέμα την ανάπτυξη εφαρμογών (Minimum Viable Products – MVP) και την επιχειρησιακή καινοτομία στον τομέα της ασφάλισης(#insurtech).
To hackathon cy #insurtech διοργανώνεται από την KPMG με την τεχνολογική και οργανωτική υποστήριξη της εταιρείας καινοτομίας Crowdpolicy και με την συμμετοχή σημαντικών φορέων της οικονομίας και της κοινωνίας στο πλαίσιο της δράσης ανοικτής καινοτομίας crowdhackathon.com

Οpen insurance dialogue / Οpen insurance dialogue

ΣΤΟΧΟΙ

 • Να δημιουργηθούν προϋποθέσεις νεανικής επιχειρηματικότητας, αφού μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία μπορεί να προκύψει μια νέα ομάδα ή start up εταιρία που θα συμβάλλει μελλοντικά στην οικονομία της χώρας μας.
 • Να αξιοποιηθούν οι γνώσεις, η εμπειρία προγραμματιστών, νέων επιχειρήσεων, ομάδων και στελεχών για τη δημιουργία καινοτόμων εφαρμογών.
 • Να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να σχεδιάσουν σωστά και να μετατρέψουν μια ιδέα που λύνει ένα πραγματικό πρόβλημα σε εφαρμογή, σε συνθήκες πίεσης χρόνου και με την καθοδήγηση έμπειρων μεντόρων από την αγορά.
 • Να δικτυωθούν οι νέοι developers και οι επιχειρηματίες με έμπειρα στελέχη επιχειρήσεων και επαγγελματίες του χώρου και να δημιουργηθούν προϋποθέσεις δυναμικών συνεργασιών.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Στο hackathon cy #insurtech μπορούν να συμμετέχουν νέοι επιχειρηματίες, προγραμματιστές, αναλυτές, designers, στελέχη επικοινωνίας, marketing, εξυπηρέτησης πελατών, business consultants, επαγγελματίες, στελέχη από τον ασφαλιστικό & χρηματοπιστωτικό τομέα, φοιτητές, μαθητές και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να λάβει μέρος  και να συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη εφαρμογών που προωθούν την καινοτόμο νεανική και κοινωνική επιχειρηματικότητα και την οικονομία μέσα από τον κρίσιμο και σημαντικό κλάδο των ασφαλειών.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

 • Εφαρμογές που έχουν στόχο την ανάπτυξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας μέσα από τον τομέα της ασφάλισης – Ανάπτυξη επιχειρηματικότητας και start ups στον τομέα του #insurtech π.χ aggregators, p2p & on demand insurance, marketplaces.
 • Καινοτομία μέσα από τη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών – Insurance innovation μέσα από την χρήση αναδυόμενων τεχνολογιών και τάσεων  π.χ blockchain, crowdsourcing,  chatbots, p2p insurance, Internet of things,  εργαλεία big data analysis, API economy, robo advisors, open hardware, κ.α.
 • Εφαρμογές, διαδικασίες  και μοντέλα συνεργασίας  που βελτιώνουν τις υπηρεσίες και τις υποδομές των εταιρειών (#insurtech & digital transformation).
 • Εφαρμογές που προωθούν την κοινωνική καινοτομία και αλληλεγγύη – Social innovation – Social solidarity.

ΓΡΑΨΕ ΚΩΔΙΚΑ

Γράψε  κώδικα – Φτιάξε την εφαρμογή σου!

ΜΑΘΕ

Ενημερώσου για το #insurtech.  Δήλωσε συμμετοχή και στο facebook event για να βλέπεις νέα, ανακοινώσεις καθώς και ιδέες που δημοσιεύουμε!

ΔΙΚΤΥΩΣΟΥ

Άνθρωποι με κοινά ενδιαφέροντα, όλοι σε ένα μέρος!

ΧΑΛΑΡΩΣΕ

Στο χώρο θα υπάρχει πρωινό, μεσημεριανό και φυσικά το πάρτυ μετά την τελετή λήξης!

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ / process

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ
ΚΑΙ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ

 • Βρες μια ιδέα (ή και όχι)
 • Έλα με ομάδα ή
 • Έλα μόνος σου και θα σε βοηθήσουμε να φτιάξεις ομάδα
 • Διάβασε τις προδιαγραφές και τα ενδεικτικά παραδείγματα
 • Προετοιμάσου
 • Οι εφαρμογές που θα υλοποιηθούν στη διάρκεια του hackathon cy #insurtech θα είναι ανοικτές σε όλους!

TIMELINE-
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

 • Χώρος: Γραφεία KPMG, Λευκωσία, Εσπερίδων 14
 • Εγγραφές: Έχουν ήδη ξεκινήσει!
 • Αναλυτικές προδιαγραφές. Έως τέλος Δεκεμβρίου
 • Ολοκλήρωση εγγραφών: Μέχρι την κάλυψη των θέσεων, με το μοντέλο first come – first served
 • Οι τέσσερεις πρώτες ομάδες θα συμμετέχουν την Πέμπτη 1/2/2018 στις 16:30 σε  investor pitch για τα μέλη του Cyban και ενδιαφερόμενους επενδυτές ή οργανισμούς που θέλουν να αξιοποιήσουν τα αποτελέσματά τους

ΒΡΑΒΕΙΑ / prizes

podium

Δηλώστε συμμετοχή σήμερα

ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Οι καλύτερες πιλοτικές εφαρμογές και υπηρεσίες που θα παραχθούν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, βραβεύονται με χρηματικά έπαθλα και θα εξελιχθούν με την υποστήριξη της διοργάνωσης και των εταιρειών που θα συμμετέχουν.

Δύο υποτροφίες 50% σε € 8.925 για MSc Data Analytics και MSc Cybersecurity ή MBA. Αυτό οδηγεί σε βραβείο αξίας € 4.400 για οποιοδήποτε από τα δύο Master.
Άλλες δύο υποτροφίες ύψους € 4.000 για MBA και MSc Cybersecurity εξ αποστάσεως

Περαιτέρω Βραβεία και δυνατότητες θα ανακοινώνονται στο επόμενο διάστημα!

Powered by

551218_409985952412995_1051065428_n
208_crowdhackathon_logo
dan_direct_208

ΧΟΡΗΓΟΙ /

SUPPORTED BY /

ΧΟΡΗΓΟΙ ΣΕ ΕΙΔΟΣ / Sponsors in Kind

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ / media sponsors

ΚΡΙΤΕΣ / judges

Michael Psallidas

Managing Director @CrowdPolicy

Antonis Rouvas

Board Member@KPMG

George Karamanolis

Co-Founder & CTO/CIO @ Crowdpolicy (CP)

Pangratios Vanezis

Board Member @KPMG

ΜΕΝΤΟΡΕΣ / mentors

Sotirakis Lazarou

Dev.Lead @ Amdocs

Andreas Hadjisofocleous

Director@HJS INSURANCE AGENTS & CONSULTANTS

Gerasimos Ntouskas

Principal@KPMG Cyprus

Nikolas Anastasiou

Technology Director@Emergent Systems

Nikolas Markou

AI, Machine Learning Consultant

Tassos Anastasiou

Insurance Industry Expert

Andreas Ttafounas

COO@Pancyprian Insurance

Konstantinos Botsaris

Manager@KPMG

Andrie Santis

Senior Manager@KPMG

Demetris Anastasiou

Scrum Master @ Amdocs

Antonis Karpassites

Ex CEO Hellenic Alico / Insurance Industry Expert

Christodoulos Papadopoulos

Founder @ geevo Solutions

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ / faq

Συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής εδώ.

Ναι, κάθε άτομο/ μέλος μίας ομάδας πρέπει να κάνει ατομική εγγραφή.

Όλες οι ομάδες ή μεμονωμένα πρόσωπα  διατηρούν την κυριότητα των όσων έχουν δημιουργήσει κατά τη διάρκεια του hackathon.

Επιπλέον έχουν αποκλειστική ευθύνη να ΜΗΝ παραβιάζουν κάθε είδους πνευματικό δικαιώμα τρίτων (τροποποίησης, χρήσης, αναπαραγωγής κλπ).

To σύνολο των εφαρμογών και επιμέρους στοιχείων όπως κώδικα, υλικού, μακετών, σχεδίων που θα παραχθεί στο πλαίσιο του hackathon θα ειναι διαθέσιμο σε δημόσια προσβάσιμη διαδικτυακή σελίδα ή/και αποθετήριο κώδικα με την άδεια (CC BY-SA 4.0)  http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.el

Ολες οι εφαρμογές που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του hackathon μπορούν να χρησιμοποιηθούν δωρεάν από τους Χορηγούς και κάθε ενδιαφερόμενο στο πλαίσιο της παραπάνω άδειας.

Οι εφαρμογές που θα αναπτύξετε θα είναι ανοικτές σε όλους για χρήση σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της παραπάνω άδειαςΒλέπε τους Όρους και Προϋποθέσεις του διαγωνισμού εδώ.

Όλα τα άτομα τα οποία έχουν εγγραφεί να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό πρέπει να είναι παρόντες κατά τη διάρκεια του προγράμματος. ή το τα περισσότερα μέλη (π.χ 2/3)

Ναι, υφιστάμενες ομάδες αλλά και νέες μπορούν ασφαλώς να συμμετέχουν στο διαγωνισμό.

Όχι, για λόγους ασφαλείας ο χώρος όπου θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός θα εκκενωθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας και θα ανοίξει το επόμενο πρωί σύμφωνα με το ανακοινωθέν πρόγραμμα.

Όχι, οποιοσδήποτε με νέες ιδέες και την ενέργεια να αναπτύξει μία καινούρια εφαρμογή είναι ευπρόσδεκτος να λάβει μέρος.

ΧΩΡΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Γραφεία KPMG
Εσπερίδων 14, 1087
Λευκωσία

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ / @crowdhackathon

Το hackathon cy #insurtech είναι μία ανοικτή συμμετοχική διαδικασία. Μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα για να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Επίσης μέσω της ίδιας φόρμας μπορείτε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας για να είστε υποστηρικτής ή/και χορηγός, καθώς και πάροχος δεδομένων.  H oμάδα διαχείρισης θα σας απαντήσει σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθείται.

Το όνομά σας (απαραίτητο)/ Name (required)

Το email σας (απαραίτητο)/ Email (required)

Θέμα / Subject

Το μήνυμά σας / Your Message* Οι εγγραφές διαγωνιζόμενων, εθελοντών και δημοσιογράφων πραγματοποιούνται μέσω του eventora.